Gipsplafond

Een gipsplafond geeft een mooie strakke uitstraling en is in elke ruimte goed toepasbaar. De mogelijkheden die een gipsplafond biedt op het gebied van creativiteit zijn oneindig. Of het nou gaat om fraaie rondingen of speelse hoogte verschillen, alles is mogelijk. Waar een wil is, is een weg zeggen we altijd bij Systeemplafonddirect.nl

Gipsplafonds worden opgebouwd uit stevige stalen hangers waar vervolgens stalen ‘hoofddragers’ aan opgehangen worden. Hieronder worden stalen ‘liggers’ gemonteerd die hart om hart 40cm uit elkaar liggen.
Daarna worden er gipsplaten aan het stalen frame geschroefd die vervolgens afgewerkt dienen te worden.
Met het afwerken van een gipsplafond zijn er diverse opties. Van de naden afsmeren en schilderen tot spac/spuit werk.

Gipsplafond

Waar aan denken?

Bij de beslissing om een gipsplafond te laten monteren komt wel het één en ander kijken. Men dient bijvoorbeeld rekening te houden met het dragende vermogen van de bestaande constructie. Je wilt niet dat je plafond naar beneden komt. Verder moet er goed van te voren nagedacht worden over wat er boven het plafond nog gebeuren moet. Denk hierbij aan elektra, loodgieterswerk of luchtbehandeling. Ook is het belangrijk om goed te bepalen waar je de verlichting wilt plaatsen aangezien je er achteraf niet meer boven kunt komen zoals bij een systeemplafond. Zo adviseren wij bijvoorbeeld altijd om 1 of meerdere inspectieluiken te plaatsen op posities waar installatiewerk toegankelijk dient te zijn.

Door een specialist

Je doet er verstandig aan een gipsplafond door een specialist zoals Systeemplafonddirect.nl te laten monteren. Wij hebben de expertise om je goed te adviseren over verlichting e.d. Wil je met ons om tafel om het één en ander door te nemen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wij staan je graag te woord via onze live-chat, Facebook of telefonisch.